Guia roja i verda

9 06 2009

Guia roja i verdaGreenpeace edita aquesta guia d’aliments transgènics. El document inclou una ampla mostra de productors i distribuïdors d’aliments indicant si fan o no ús de trasngènics en els seus productes. Aquesta resulta una guia viva que s’actualitza prou sovint en funció dels canvis amb noves entrades o modificacions en la situació de les empreses.

Un transgènic (Organisme Modificat Genèticament, OMG) és un organisme viu que ha estat creat artificialment manipulant els seus gens. Les tècniques d’enginyeria genètica consisteixen a aïllar segments de l’ADN (el material genètic) d’un ésser viu (virus, bacteri, vegetal, animal i fins i tot humà) per a introduir-los en el material hereditari d’un altre.

TransgènicsPer a ampliar informació, ací tenim la declaració de personalitats i organitzacions de la societat civil pel que fa a l’ús d’OMG en la nostra alimentació (febrer de 2009). També es pot trobar molta documentació interessant només dedicant uns minuts. La resta està en les nostres mans…


Acciones

Información

One response

29 06 2009
CarlesE

No és la meua intenció hui carregar contra Greenpeace i la seua actuació, més encara aprofite per a recolzar públicament la seua acció sensibilitzadora e informadora del patiment que l’ésser humà provoca al planeta amb la seua acció. Però cal fer, al respecte d’aquesta guia d’aliments transgènics, algunes concrecions.
En molts casos, el document inclou empreses en la llista roja (aquelles que fan ús de transgènics) de les que Greenpeace no té cap certificació ni afirmativa ni negativa. És el cas de Valor, empresa dedicada a la fabricació de xocolata i de la que, encara que probablement podríem fer altres referències negatives, hui no fa ús de productes amb derivats transgènics.
“L’errada” que Valor ha comés en aquest cas és no contestar directament a Greenpeace en el moment en que els qüestionaren per aquest tema.
És cert que la informació que tenim al nostre abast com a ciutadans i ciutadanes no sempre és suficient per a exercir un consum ètic, però hem d’estar desperts a l’hora d’analitzar allò que ens arriba i mantindre un esperit crític es convertirà en el millor camí per a ser més justs.
Infrma’t i tria…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: